Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2012

Lakše preživljavanje: Od ožujka umirovljenici mogu računati na nešto veće mirovine?

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sastat će se s predstavnicima umirovljeničkih udruga....

Ministar Mirando Mrsić je najavio da nova Vlada neće produljivati Zakon o odgodi usklađivanja mirovina koji je donijela Vlada Jadranke Kosor. Tako će na snagu ponovno stupiti članak 81. Zakona o mirovinama prema kojem se one usklađuju sa stopom rasta prosječne plaće.

Tako umirovljenici od ožujka mogu očekivati prvo povećanje mirovina, javlja HRT.

"Ide usklađivanje u ožujku po tom zakonu kada će umirovljenici dobiti i zaostatke za siječanj i veljaču ove godine. O tome koliko će biti porast mirovina teško je govoriti. Očekujemo statističke podatke iz Zavoda za statistiku i na osnovu toga ćemo i javno objaviti koliko će ići mirovine gore", izjavio je Mrsić.

Jučer je iz Minstarstva opovrgnuta informacija da Vlada razmišlja o obustavi uplata u drugi mirovinski stup. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava priopćilo je kako ne razmišljaju o obustavi uplata u drugi mirovinski stup, nego će jačati njegovu ulogu, dodaju.

Pročitajte još:

- Kako prozirno: Vlada pred izbore “slučajno” umirovljenicima odlučila pokloniti 145 kuna

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram