Zatvori
Jasmin Hadzic
29/12/2011

NASTAVAK: Nenada Bakića naljutio Vjesnikov kolumnist koji je pozvao Hanfu da istraži njegove "oglase" u Jutarnjem

Nastavak prvog i jedinog domaćeg online - financijskog trilera...

Da nam ne bude dosadno za vrijeme blagdanskog zatišja na financijskim tržištima pobrinuo se Nenad Bakić, osnivač portala MojPosao i jedan od najaktivnijih ulagača na domaćem dioničkom tržištu. Prije nekoliko dana objavili smo kako je Bakić u Jutarnjem listu na četiri zakupljene stranice objavio "zahvale" Upravi i radnicima kompanija u kojima je i sam dioničar.

I dok je Bakić nesumnjivo napravio sjajan marketinški potez, kolumnist Vjesnika Daniel Patrik Brčić u svojoj je posljednjoj kolumni prozvao Bakića za "izravno miješanje u tržište kapitala".

"Da potez Bakića nije u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, pokazuje i to da je u posljednjih godina više novinara koji prate tržište kapitala primilo od Hanfe zahtjev za pismeno očitovanje jer su objavili informacije koje je Ante Samodol protumačio kao osjetljive. Radilo se samo o dobro novinarski obavljenom poslu jer su uspjeli doći do izvora koji su dali točne informacije. Nakon predanog očitovanja nisu bili kažnjeni. Ali Hanfa im je dala do znanja da se svaki novinarski potez pozorno prati. Koliko je tržište kapitala osjetljivo, vidljivo je svakog dana kad se u novinama pojavi tekst s informacijama koje mogu izravno utjecati ili su već utjecale na kretanje neke dionice pa uprave kompanija koje su izlistane na domaćoj burzi moraju slati očitovanje, tj. potvrde ili demanti tih informacija burzi, sredstvima javnog priopćavanja te Hanfi. Hoće li sad Hanfa jednako tražiti i od Bakića, pokazat će vrijeme, ali ako će Samodol ostati principijelan – hoće", napisao je Brčić u svojoj kolumni pod nazivom "Investicijski guru".

Nije dugo trebalo čekati Bakićev odgovor...

U podužem komentaru objavljenom na njegovom službenom blogu, Bakić citira zakon koji mu zaista ide u prilog i tvrdi kako nije ništa pogrešno napravio, a od Vjesnika traži ispriku. U cijelu priču umiješao je i profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Dragu Jakovčevića, koji je navodno Vjesnikovom novinaru kazao da Bakić objavom oglasa u Jutarnjem listu krši zakon.

"Bakić je svojim oglasima manipulirao i želio povećati obujam trgovine tim dionicama, te im tako povećati cijenu. Ako su te kompanije dobro poslovale trebale su same objaviti svoje oglase dioničarima, a ne Nenad Bakić", navodno je rekao Jakovčević.

Bakić se na kraju pita postoji li "naručioc" Vjesnikovog "pamfleta", pa sve nezadovoljne (i) svoje čitatelje poziva na potpis peticije za prestanak subvencioniranja Vjesnika.

"Kad bi se ukinula subvencija Vjesniku, možda bi oni morali raditi bolje, pa ne bi izgubili radna mjesta. A ako se ta radna mjesta i ukinu, onda je jasno da će manje subvencija Vjesniku značiti lakše otvaranje radnih mjesta drugdje. Općenito, ukidanje subvencija je dobra stvar", poručuje Bakić u zaključku svog komentara.

Pa, dame i gospodo, izgleda da nam se pred očima odvija pravi financijski triler.

S velikim nestrpljenjem čekamo nastavak...

Pročitajte još:

- NENAD BAKIĆ raskrinkava lažne hrvatske ulagačke gurue i vračeve čije je savjete najbolje preskočiti

Foto:YouTube/Jutarnji list

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram