Zatvori
Poslovni Puls
22/11/2011

DOBRE VIJESTI: Kraj Dubrovnika niče 45 milijuna eura vrijedna vjetroelektrana sa 16 turbina

Kraj Dubrovnika, točnije 45 milometara sjeverozapadno u mjestu Ponikve, niče 45 milijuna eura vrijedna vjetroelektrana sa 16 turbina...

Ovaj 45 milijuna eura vrijedan projekt biti će financiran u suradnji sa KfW IPEX bankom kao i fondovima iz KfW-ovog programa za obnovljive izvore energije. Nakon uspješne realizacije projekata vjetroelektrane Orlice i Trtar-Krtolin, radi se o trećem wpd-ovom projektu u Hrvatskoj, prenosi CroEnergo portal.

Na lokaciji Ponikve, wpd će podići devet Enercon-ovih E70 turbina klase 2,3 MW i visine 64 metra, te sedam turbina istog tipa, ali visine 85 metara. Dozvole za spajanje na elektroenergetsku mrežu trebale bi uskoro biti osigurane, te će tako projekt odmah po dovršetku biti u mogućnosti opskrbiti oko 60,000 kućanstava zelenom energijom.

"Prije dva tjedna započeli su radovi na postavljanju temelja, dok će turbine biti na mjestu već u proljeće sljedeće godine, a spajanje na elektroenergetsku mrežu očekujemo u jesen 2012. Uvjereni smo kako ćemo uspjeti dobiti sva potrebna odobrenja u kratkom roku te na taj način započeti s radom elektrane do kraja iduće godine", izjavio je predsjednik Uprave wpd-a, Dr. Hartmut Brösamle.

Pročitajte još:

- ANALIZA: Hrvatski energetski sektor velika je prilika za privlačenje značajnih direktnih stranih ulaganja

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram