Zatvori
Jasmin Hadzic
18/10/2011

Ulagač u Facebook uložio 17 milijuna dolara u inovativni internet servis za najam luksuznih vila

Evo jedna zbilja zanimljiva ideja u inače poprilično neinovatinom tržištu oglasnika za privatni turistički smještaj...

Upoznajte Inspirato - online shopping klub za ljubitelje odmora u luksuznim privatnim vilama.

Postojeći servisi za najam privatnog smještaja uglavnom se svode na dva različita poslovna modela. Veći dio online oglasnika za privatni turistički smještaj od vlasnika nekretnina naplaćuje godišnju članarinu za oglašavanje, dok jedan manji dio vlasnicima nudi besplatno oglašavanje dok prihodi dolaze od provizije na svaku ostvarenu rezervaciju. U ovom drugom slučaju gost je taj koji plaća proviziju, a ne vlasnik nekretnine. Već godinama ova dva potpuno različita poslovna modela dominiraju tržištem koje je izrodilo tek jednog velikog "vacation rentals" igrača - teksaški HomeAway, dok je u posljednje vrijeme poprilično popularan postao i AirBnb.

Inspirato je pronašao potpuno novi poslovni model. Član njihovog online kluba možete postati kada platite jednokratnu pristojbu od 15.000 dolara i godišnju članarinu od 2.500 dolara. Zvuči jako puno, no imajte na umu da Inspirato cilja na bogato američko tržište i isključivo luksuzne nekretnine. Članovi njihovog kluba mogu putovati kada god žele i uz velike popuste iznajmljivati luksuzne privatne nekretnine. Riječ je o višesobnim vilama s bazenima i vrtovima u najpopularnijim svjetskim destinacijama.

Ako nije jeftino - barem je inovativno...

Potencijal Inspirata prepoznao je i veliki venture capital fond Kleiner Perkins Caufield & Byers koji je do sada ulagao u najveće svjetske internet kompanije poput Facebooka, Groupona i Zynge. Kleiner Perkins predvodio je grupu ulagača koja je u Inspirato uložila nešto više od 17 milijuna dolara uz nadu da je riječ o inovativnom poslovnom modelu koji ima tržišnu budućnost.

Iz Inspirata poručuju kako su do sada prodali oko 900 članarina.

Moramo priznati, nama se ideja jako svidjela, iako bismo radije voljeli vidjeti još skuplju članarinu, ali bez troškova za najam luksuznih nekretnina.

Što Vi kažete?

Pročitajte još:

- Privatni turistički iznajmljivači ove bi godine mogli zaraditi rekordne 2,2 milijarde eura!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram