Zatvori
Poslovni Puls
29/09/2011

Svjetsko tržište: Rast francuskog BDP-a, fokus na njemačkom izglasavanju povećanja fonda pomoći (EFSF-a)

Konačni podaci kretanja BDP-a u Francuskoj u drugom tromjesečju pokazuju malo snažniji rast na godišnjoj razini od prve procjene...

BDP je u drugom tromjesečju porastao 1,7% godišnje, dok je u odnosu na prvo tromjesečje ostao nepromijenjen. Poslovno povjerenje u Italiji u srpnju je zabilježilo snažniji pad od tržišnih očekivanja. Indikator je pao s 98,6, koliko je zabilježeno u kolovozu, na 94,5.

Inflatorni pritisci u Njemačkoj su se intenzivirali u rujnu. Potrošačke su cijene u promatranom mjesecu porasle 2,6% godišnje te 0,1% mjesečno, što je više od očekivanja. U skladu s očekivanjima narudžbe trajnih dobara u SAD-u u kolovozu su zabilježile pad nakon solidnog rasta u srpnju. Narudžbe trajnih dobara smanjile su se za 0,1% u odnosu na srpanj.

Njemački i američki desetogodišnji prinosi tijekom jučerašnjeg dana zabilježili blagi rast (oko 2%, sada su na razinama oko 30 bb više no prije četiri dana). Raspoloženje investitora prema irskim državnim vrijednosnicama nastavilo se poboljšavati i tijekom jučerašnjeg dana. Desetogodišnji prinos na državna izdanja je po prvi put u ovoj godini pao ispod 8 posto.

Danas je u fokusu američkog tržišta objava BDP-a (Q211) i podaci s tržišta rada, dok se u Europi očekuju indeksi povjerenja. Međutim, interes investitora svakako će biti usmjeren na njemačko parlamentarno izglasavanje povećanja fonda pomoći (EFSF-a). Nadalje očekuje se nastavak pregovora MMF-a, EU i Grčke, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram