Zatvori
Poslovni Puls
27/09/2011

Mikroblog servis Tumblr osigurao novo ulaganje vrijedno 85 milijuna dolara. Uložio i Richard Branson...

Kao što se spekuliralo još u kolovozu, popularni mikroblog servis Tumblr ovih je dana osigurao novo ulaganje vrijedno 85 milijuna dolara...

To je dobra vijest za inovativni internet startup koji svojim korisnicima mogućuje otvaranje jednostavnih mikro-blogova s fokusom na multimedijalni sadržaj i društvene mreže. Kako prenosi New York Times, ulagačku rundu su predvodili poznati venture capital fondovi Greylock Partners i Insight Venture Partners. Zanimljivo u Tumblr je u ovoj rundi ulaganja uložio i poznati britanski tajkun i poduzetnik Richard Branson.

Iako u ovom trenutku nije sasvim jasno kolika je stvarna Tumblrova tržišna vrijednost - šuška se da Tumblr danas vrijedi oko 800 milijuna američkih dolara.

U posljednjih godinu dana Tumblr je doživio pravi procvat - oko 30 milijuna blogova koristi Tumblr sustav uređivanja i objave sadržaja, a broj mjesečnih pregleda (pageviews) je skočio s dvije milijarde na čak 13 milijardi.

Osnivač kompanije David Karp na službenim je web stranicama napisao kako Tumblr novi kapital namjerava iskoristiti za daljnje širenje i unaprijeđenje Tumblr blog platforme. Tumblr je pokrenut prije četiri godine u New Yorku.

Pročitajte još:

- Suosnivač Twittera Biz Stone postao savjetnik za veliki venture capital investicijski fond

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram