Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2011

Prognoza: Facebook će do kraja godine ostvariti prihode od 4,27 milijardi američkih dolara

Najveća svjetska društvena mreža ove bi godine ipak trebala probiti predviđene 4 milijarde dolara prihoda...

Analitičari eMarketera predviđaju da će Facebook do kraja godine ostvariti prihode od 4,27 milijardi dolara! Prihodi od oglašavanja biti će udvostručeni u odnosu na one iz 2010. godine, te će Facebooku donijeti zaradu od oko 3,8 milijarde dolara, dok će preostalih 470 milijuna dolara Facebook zaraditi na svojoj virtualnoj valuti Facebook Credits koja se koristi za kupovinu virtualnih proizvoda u društvenim igrama i drugim aplikacijama na Facebookovoj platformi.

eMarketer navodi kako će Facebook iduće godine samo od oglašavanja zaraditi 5,78 milijardi dolara, što nadmašuje sva dosadašnja predviđanja.

"Facebook će nastaviti diverzificirati svoje prihode, udjel prihoda od klasičnog digitalnog oglašavanja i dalje će se smanjivati, dok se očekuje značajan rast prihoda od prodaje virtualne valute", izjavila je glavna analitičarka eMarketera Debra Aho Williamson.

Prošli tjedan u američkim se medijima počelo spekulirati o odgodi Facebookovog izlaska na burzu, navodno zbog nezadovoljavajućih prihoda.

Ako je procjena eMarketera barem približno točna - Facebookovi prihodi nisu nezadovoljavajući, već su iznad svih očekivanja većine tehnoloških analitičara. A to bi trebalo značiti da nas Facebookov IPO ipak očekuje negdje u prvoj polovici iduće godine...

Pročitajte još:

- DRUŠTVENE MREŽE: Facebook neposredno zapošljava gotovo 200.000 Amerikanaca!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram