Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2011

Finci od Grčke zatražili Partenon, Akropolu i otoke u zamjenu za sudjelovanje u paketu spašavanja!

Finska je bila jedan od najvećih protivnika novog spašavanja posrnulog grčkog gospodarstva, no izgleda da je do dogovora ipak došlo. Grčka bi mogla platiti skupu cijenu za finsko sudjelovanje...

Kako  prenosi Wall Street Journal, Grčka je pristala na finske uvjete da se određena svota novca mora položiti u finske banke kao kolateral u zamjenu za finsko zeleno svjetlo programu spašavanja grčkog gospodarstva koji predvode EU i MMF. Finska je već prijetila da će odustati od sudjelovanja ukoliko Grčka ne ponudi određeni kolateral, a u jednom trenutku za vrijeme pregovora Finci su navodno tražili da Grčka ponudi Partenon, Akropolu i svoje otoke kao financijsku garanciju!

Wall Street Journal upozorava kako je nakon finskog "slučaja" moguće očekivati usporavanje svih budućih programa spašavanja zbog interesa pojedinačnih zemalja koje sudjeluju u paketima pomoći.

S druge strane, zemlje poput Finske zaista neće ništa dobiti spašavanjem Grčke, a od njih se traži da podnesu veliki financijski teret za saniranje problema drugih suverenih država.

Da se nadovežemo na ovu priču - George Soros predložio je zemljama koje imaju velike dužničke probleme (Portugal, Irska) da jednostavno napuste eurozonu i ostatak Europe "poštede" novih financijskih problema.

Pročitajte još:

- NIJE DOBRO: Jose Manuel Barroso upozorava EU čelnike – europska dužnička kriza se širi!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram