Engleski prvoligaš Manchester United planira izlazak na Singapursku burzu kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) vrijednu oko milijardu američkih dolara…

Kako prenosi Wall Street Journal, Manchester United je angažirao bankarsku grupaciju Credit Suisse za IPO koji bi se trebao dogoditi negdje tijekom posljednjeg kvartala ove godine. Manchester se povukao s Londonske burze 2005. godine, a ranije ove godine navodno se razmišljalo o izlistavanju kluba na burzi u Hong Kongu, no Singapur je na kraju ipak pobijedio.

Azijske burze privlače sve više velikih svjetskih kompanija.IPO-e ranije ove godine tamo su odradili Glencore (10 milijardi dolara) i Prada (2,15 milijardi dolara).

Manchester se povukao s Londonske burze nakon što ga je preuzeo američki ulagač Malcom Glazer. Forbes je Manchester United proglasio najvrijednijim svjetskim nogometnim klubom s ukupnom vrijednosti od 1,86 milijardi dolara.

Manchester je svakako najuspješniji engleski nogometni klub – osvajao je Premiership čak 19 puta, a pobjednik Lige prvaka bio je tri puta u svojoj 133-godišnjoj povijesti.

Pročitajte još:

Španjolska banka kao kolateral za novi kredit ponudila nogometaša Cristiana Ronalda!