Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2011

T-Mobile predstavio vlastiti Planet9 čitač elektroničkih knjiga

Nakon što je početkom srpnja svojim korisnicima ponudio uslugu Planet9 koja omogućuje kupnju elektroničkih knjiga, T-Mobile od danas u svoju ponudu uvodi i e-čitač Planet9...

Čitač Planet9 je iznimno lagan uređaj i korisnicima omogućuje pristup njihovoj biblioteci u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mjestu. Ima mogućnost spajanja na Internet putem 3G i WiFi  povezivosti, a T-Mobile u sklopu Planet9 usluge neće naplaćivati podatkovni promet prilikom preuzimanja e-knjiga. Dodatno, T-Mobile je u sve uređaje iz svoje ponude ugradio i englesko - hrvatski riječnik.

S mjerama 152mm x 123mm x 10.7mm, čitač je puno manji i tanji od bilo koje papirnate knjige – dok istovremeno može pohraniti preko 12.000 neilustriranih naslova. A zahvaljujući svom izuzetnom ergonomskom dizajnu, lakoći te naprednom šestinčnom zaslonu, uređaj pruža zaista posebnu udobnost čitanja. Zaslon je baziran je na naprednoj E Ink (elektronička tinta) tehnologiji koja omogućuje jasnu čitljivost pod bilo kojim kutom, čak i prilikom izloženosti direktnoj sunčevoj svjetlosti, a istodobno je ugodan za čitanje poput površine papirnatih knjiga. Riječ je o tehnologiji izrazito niske potrošnje energije te je jedno punjenje baterija ovog čitača dostatno za čitanje čak 8.500 stranica.

Uz sve navedeno, uređaj posjeduje i virtualnu tipkovnicu kojom korisnici mogu zapisivati bilješke, impresije ili samo podcrtavati važan dio teksta.

Za razliku od ostalih čitača e-knjiga iz ultra lake kategorije, čitač Planet9 podržava i MP3 formate, što znači da korisnicima omogućuje uživanje i u njihovoj najdražoj glazbi.

Obzirom da podržava sve najčešće tekstualne i slikovne formate kao i sigurnosno rješenje Adobe DRM, uređaj omogućava vrlo lako i brzo prebacivanje s knjiga, na primjerice čitanje magazine i ostalog sadržaja koristeći inovativne tipkovne prečace. Čitač Planet9 dostupan je u svim T-Centrima po cijeni od 1.698 kuna, navodi se u priopćenju iz T-Mobilea.

Tehničke karakteristike:

-       E- Paper tehnologija koja ne opterećuje oči prilikom čitanja

-       Kapacitativni 6“ zaslon osjetljiv na dodir

-       Mogućnost velikog izbora fontova i veličine slova

-       3G i WiFi povezivost

-       Glazbeni player

-       2GB interne memorije, proširive do 16 GB

-       Težina 240g

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram