Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2011

Svjetsko tržište: Nezaposlenost u eurozoni na 9,9 posto, zatišje u SAD-u jer Amerikanci slave Dan nezavisnosti...

PMI indeks prerađivačkog sektora u Italiji zabilježio je pad u lipnju te iznosi 49,9. Dok je stopa nezaposlenosti u svibnju 8,1 posto...

PMI indeks prerađivačkog sektora u Francuskoj očekivano je ostao na istoj razini u lipnju i iznosi 52,5. Isti pokazatelj u Njemačkoj u lipnju bilježi blagi pad te iznosi 54,6. Dok u eurozoni je spomenuti pokazatelj u lipnju očekivano ostao na istoj razini (52).

Stopa nezaposlenosti u eurozoni je očekivano ostala na stopi od 9,9% u svibnju. PMI indeks prerađivačkog sektora Velike Britanije u lipnju bilježi pad veći od očekivanog i iznosi 51,3. U. of Michigan indeks povjerenja u SAD-u u lipnju iznosi 71,5 što je manje od očekivanog. ISM indeks prerađivačkog sektora u SAD-u neočekivano je porastao u lipnju i iznosi 55,3.

Kao što se i očekivalo nakon prihvaćanja paketa mjera štednje u grčkom parlamentu europski ministri financija odobrili su drugu tranšu pomoći Grčkoj (12 mlrd eura). Konačno, u petak je u SAD-u ISM indeks prerađivačkog sektora pozitivno iznenadio tržište. Posljedično prinos na desetogodišnje američke obveznice na tjednoj razini porastao je 30bb (3,17%).

Danas je tržište u SAD-u zatvoreno uslijed Dana nezavisnosti. U tjednom fokusu u SAD-u su podaci s tržišta rada koji se objavljuju krajem tjedna. U eurozoni pažnja investitora će biti usmjerena na sastanak ECB-a (četvrtak), ali iznenađenja se ne očekuju s obzirom da je rast kamatnjaka na 1,5% prethodno najavljen, prenose RBA analitičari.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram