Zatvori
Foto: Slijedi svoje snove, ali vadi glavu iz oblaka!
Jurica Dujmovic
06/06/2011

KNJIGA TJEDNA: Richard Branson - Screw It, Let's Do It: Lessons In Life

Naš kolumnist Jurica Dujmović je trenutno zaposlen u američkoj tvrtci Weiss inc, na poziciji marketinškog konzultanta i specijalista za društvene mreže. Bavi se grafičkim i web dizajnom, ilustriranjem i pruža konzultantske usluge na području brandinga i marketinga. Iza sebe ima 10 godina radnog iskustva i veliki broj publikacija i radova. Na svom blogu Svaki tjedan savjet jedan piše članke s poslovnom tematikom posebno orjentirane na male i srednje poduzetnike, koje preuzima nekoliko hrvatskih poslovnih portala, uključujući i Poslovni Puls.

Dragi čitatelji - želim vam lijep i ugodan radni tjedan! Recenzija koju sam spremio za ovaj put je veselija, vedrija i optimističnija vjerojatno od mnogo toga što ste nedavno čitali, pa vam knjigu koja ju je potakla srdačno preporučam. Tim više što je njezin autor poznati Richard Branson, vlasink Virgin Grupe, s preko 400 tvrtki i jedinstvenim načinom poslovnog razmišljanja i djelovanja

Sažetak u jednoj rečenici: Negativci i pesimisti će uvijek govoriti da je to što želite postići nemoguće, ali ako imate dovoljno vjere u sebe, gotovo uvijek ćete uspjeti.

O čemu govori knjiga:

 

  • Jednostavne životne lekcije i pravi odnos prema životu mogu vas inspirirati i motivirati da postignete gotovo bilo što.

 

  • Ljudi u pravilu neće dijeliti vaš entuzijazam i zasipat će vas mnoštvom negativnih prognoza, ali ako se othvate takvom utjecaju, gotovo je sigurno da ćete uspjeti u svom pothvatu.

 

Zašto je ova knjiga dobra?

  • Možete je pročitati kroz par sati
  • Autor ima mnogo iskustva - u svom radu i djelovanju počinio je mnoštvo grešaka, riskirao mnogo puta, tako da ova knjiga nije obični "priručnik", nego rezultat njegovog bogatog iskustva.
  • Glavni princip ove knjige je: kreni - zabavi se, budi hrabar, neka ti posao bude izazov - živi u trenutku.
  • Također, knjiga naglašava i važnost drugih elemenata uspjeha, kao što su poštivanje i ljubav prema obitelji i prijateljima, i važnost činjenja dobra drugima i zajednici.
  • Na gotovo svakoj stranici knjige možete pronaći nešto za inspiraciju i poticaj.

Nekoliko brzopoteznih poticajnih citata:

1. Vjeruj da možeš

2. Nikad ne odustaj

3. Vjeruj u sebe

4. Kad nije zabavno, vrijeme je za promjene

5. Drži svoju riječ

6. Ciljaj visoko

7. Probaj nove stvari

8. Voli život i živi ga u punini

9. Suoči se s problemima licem u lice - nema izbjegavanja!

10. Slijedi svoje snove, ali vadi glavu iz oblaka!

11. Novac služi za dobre i korisne pothvate

12. Svojim novcem i vještinama pomažite drugima i mijenjajte svijet!

Zašto bi ova knjiga mogla biti bolja?

Nije najkvalitetnije napisana - ipak, razumljivo, jer autor pati od disleksije. Knjigu tako možemo shvatiti više kao "roman" tijeka svijesti, ili niz motivacijskih isječaka.

MOJ STAV

Uvijek je lakše reći "ja to mogu", za onoga koji je već uspješan - ipak - njegov stav i uspjeh govore mnogo o ispravnom načinu razmišljanja u poslovanju. Smatram da novac i bogatstvo stvaraju odgovornost za pojedince koji imaju sposobnost da ih steknu - ta odgovornost je prema društvu i prema sebi. Balansiranje ovih dvaju ekstrema omogućava nam da vodimo bogat, zdrav i uspješan osobni i poslovni život.

Knjigu možete naći na amazonu na ovoj adresi: http://www.amazon.com/Screw-Lets-Do-Lessons-Quick/dp/0753510995

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram