Zatvori
Foto: Više od 80.000 prosvjednika izašlo na ulice Atene...
Jasmin Hadzic
06/06/2011

Grčki premijer stopama Jadranke Kosor: Moramo štedjeti i boriti se protiv korupcije na svim razinama!

Grčka se nalazi u nezavidnoj situaciji. Iako je sada gotovo sigurno kako će EU i MMF uskoro odobriti novi financijski paket pomoći...

A grčki premijer George Papandreou ima zadatak senzibiliziranja javnosti na neophodnu državnu štednju i borbu protiv korupcije na svim nivoima.

Da, nešto poput Jadranke Kosor na kvadrat.

Samo ove godine grčka Vlada želi uštedjeti oko 6,4 milijarde eura! Visoki dužnosnici EU-a i MMF-a jasno su kazali kako će međunarodna zajednica "uskočiti" u pomoć jedino ukoliko se Grčka obveže nastaviti s programom štednje, a jedan od uvjeta je i provedba one sveopće privatizacije.

A kao i kod nas građani nisu spremni podržati plan aktualne vlade i upozoravaju na korupciju u visokoj politici koja je Grčku dovela na rub bankrota. Samo se jučer na glavnom atenskom trgu okupilo oko 80.000 prosvjednika s transparentima poput "Lopovi - štreberi - bankari!".

Podsjetimo, Grčkoj je prošle godine u svibnju odobren financijski paket pomoći vrijedan 110 milijardi eura koji je imao mali ili gotovo nikakav učinak na tamošnju ekonomiju.

Što je ovaj put drukčije, nije sasvim jasno...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram