Zatvori
Foto: Najavljene porezne olakšice ne obuhvaćaju sapunice, reality show-ove i reklame...
Poslovni Puls
04/05/2011

Hollywood dolazi u Hrvatsku - uvodimo velike porezne olakšice za snimanje inozemnih filmova i tv serija?

Vjerovali ili ne da smo bili nešto "jeftiniji", novi HBO-ov spektakl "Game of Thrones" mogao se snimati upravo u Hrvatskoj! No i to će se uskoro promijeniti, budući postoje određene naznake kako će Hrvatska uskoro uvesti velike porezne olakšice za snimanje filmva i tv serija inozemnih produkcija...

NoviList donosi više:

Za Hrvatsku je uvijek postojao veliki interes kao za lokalitet za proizvodnju filmova, i dalje kontinuirano pristižu upiti, no zbog nepostojanja mjera poticaja, producenti su je zaobilazili. S uvođenjem mjera poticaja, odnosno od 2012. godine, situacija će se promijeniti.

Radi se o uvođenju 20 posto olakšica na porez za snimanje inozemnih igranih kratkih i dugometražnih filmova, dramskih tv serijala, te animiranih filmova. Iako je u nekim zemljama postotak olakšica i nešto veći, 20 posto, našoj je zemlji dovoljno da postane konkurentna na ovom planu.

"Stranim producentima olakšica od dvadeset posto dosta pojeftinjuje stvari, jer to konkretno znači da im država od neto iznosa uloženih sredstava na kraju vraća dvadeset posto",  – pojašnjava producentica Tatjana Aćimović.

Na ovogodišnjem izdanju Cannesa, Hrvatska će tako biti promovirana kao zemlja za snimanje filmovima i to pod sloganom "U Hrvatskoj ne možete snimati tropske šume ili pustinje, ali možete sve ostalo".

A najbolja vijest...

Najavljene porezne olakšice ne obuhvaćaju sapunice, reality show-ove i reklame.

Hollywood u Hrvatskoj? Tko zna...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram