Kako danas pišu kineski mediji, Facebook je pred službenim potpisivanjem partnerstva s jednom od najvećih kineskih internetskih kompanija Baidu…

Ono o čemu smo pisali prije dva dana danas je dobilo svoju neslužbenu potvrdu – Facebook u Kini osniva novu društvenu mrežu!

Za sada je sasvim jasno kako nova društvena mreža neće biti Facebook.com – koji je u Kini blokiran poput drugih velikih internet servisa. Prema informacijama koje su sada dostupne riječ je o potpuno novoj društvenoj mreži koju će pokretati Facebookov programerski kod uz određene izmjene za lokalno kinesko tržište. Lako je moguće da nova društvena mreža neće nositi ime Facebook kako bi se odobrovoljili kineski regulatori koji će morati “amenovati” novi Zuckerbergov projekt.

Joint venture projekt s kineskim Baiduom morati će dobiti odobrenje od strane službenog Pekinga. Sasvim je jasno kako će Facebook u Kini cenzurirati škakljive podatke i informacije.

Sigurno ćemo uskoro dobiti još više informacija o Facebookovom ulasku na golemo kinesko internet tržište koje broji oko 500 milijuna korisnika.