Zatvori
Foto: Neko novo vrijeme...
Poslovni Puls
09/04/2011

TKO BI REKAO: Na pomolu velika suradnja vojne industrije Srbije, Hrvatske i Slovenije?

Da Vam je netko prije 15 godina rekao da će vojne industrije Srbije, Hrvatske i Slovenije surađivati, vjerojatno biste ga s pravom proglasili luđakom. No, vremena i okolnosti se mijenjaju...

Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac izjavio je da će Srbija s Kuvajtom potpisati sporazum o suradnji na području obrambene industrije i naveo mogućnost da i izvođači iz Slovenije i Hrvatske budu uključeni u eventualni posao remonta i modernizacije jugoslavenskih tenkova M-84 u Kuvajtu.

HRT:

Sporazum će, rekao je Šutanovac srbijanskoj agenciji Tanjugu, biti potpisan u sklopu posjeta srbijanskog državnog izaslanstva Kuvajtu 10. i 11. travnja, koje će predvoditi predsjednik države Boris Tadić. Sporazum će, po njegovim riječima, omogućiti i daljnju suradnju dviju vojske i ono što je još važnije - suradnju u području obrambene industrije.

Objasnio je kako su to tenkovi koje je u to vrijeme radila doslovno cijela bivša Jugoslavija, ali da danas Srbija može napraviti remont uz pomoć obrambenih industrija Rusije i Francuske. "Ukoliko nam se na tržišnom načelu ponude i izvođači iz Slovenije i Hrvatske, rado ćemo raditi sa željom da budemo integrator obrambenih industrija cijele bivše Jugoslavije", rekao je Šutanovac, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram