Kako danas piše Rep.hr, kompletno uredništvo i novinari časopisa o video igrama Gameplay dali su otkaz kako bi pokrenuli novi gaming časopis NextLevel…

Zanimljivo kako je uredništvo Gameplaya budućnost potražilo pod okriljem domaće tvrtke za online novčane transakcije Webteh.

Kako javlja Rep.hr,  Next Level se neće zasnivati samo na tiskanom izdanju i webu već će imati web shop i loyalty program.

“Želimo izgraditi community poput onoga koji smo imali u Gameplayu i pružiti ljudima mogućnost da nabave proizvode o kojima čitaju” tvrdi bivši glavni urednik Gameplaya Dario Zrno koji još uvijek ne želi otkriti cijeli koncept budućeg modela prodaje koji će uključivati i prepaid kartice(!).

Da, dobro ste pročitali – prepaid kartice!

Nama ovo izgleda kao iznimno zanimljiv medijski projekt, posebno jer će očito biti riječ o čudnom poslovnom modelu koji bi se mogao pokazati sjajnim, ali bi isto tako mogao neslavno propasti.

Što se tiče Gameplaya, za sada nije točno jasno da li će Nacional cijeli projekt ugasiti (o čemu se već neko vrijeme nagađalo).

Inače, ekipa iz Gameplaya iza sebe već ima ugašene projekte gaming časopisa Hacker i PSX.